KNT Residence
Sited in a gated community in the north of Jakarta, Kintamani Residence offers a tropical refuge for an older couple who often host large gatherings of family and friends at their home. As a response, the floor plan is designed as a series of zones that bleeds and flows onto each other with custom-designed pivot screens to act as a privacy device whenever required. This allows for variations of congregations within the house, ranging from a more intimate setting to a grander affair. With the cul-de-sac location of the house facing onto neighbouring houses, the house employs sun-screening device as well as lush landscaping to create a privacy buffer whilst also filtering the harsh western sun in the afternoon. The house is designed with pockets of internal courtyard and lightwell in order to maximize cross ventilation natural light as well as views towards greeneries – a tranquil sanctuary away from the humdrums of the capital city.
Completion:2016 -
Services:Architecture, Interior Design
Team:Adi Janitra, Talisa Danubrata, Prameswari Pujianto
3D Illustration:Koma Visualization